[vc_row css=”.vc_custom_1438042274958{margin-right: 10% !important;margin-left: 10% !important;}”][vc_column width=”1/1″][vc_column_text el_class=”starttext”]Lördag 29 slår vi upp dörrarna kl. 17:00.
Kl. 18:00
Självklart startar Teater MaskArado med egen performans ”Welcome to my NightMare” lördagen den 29 augusti. Teater MaskArado är kända i Sverige som gatuartister. De har uppträtt på otal av olika festivaler och gatufester själva- det är därför de nu har bestämt sig att starta en egen festival för att framhäva betydelsen av scen-performans för stadens kultur.
Teater MaskArados föreställning handlar om våldets plats i våra liv.
Mer om Teater MaskArado kan ni få veta på http://www.teatermaskarado.com/
Kl. 18:30
Duetten EMERSON OCH MARIA intar scen därefter
Maria Lindströms titel är skådespelerska och sångerska. Emerson Berglunds titel är regissör och manusförfattare. Tillsammans tar de sig an andras och egna verk och skapar på scen.
Här i en tolkning av Gogols-En dåres anteckningar. DÅRE!
Det handlar om en kvinna som försöker bryta sig ur sin stämpel som världen har gett henne.
Varför blir vi identifierade utifrån vår titel? Varför har olika titlar olika status?
Varför är just jag skådespelare, regissör eller ett titulärråd?
DÅRE! Bjuder in till en identitetskris inuti en nedtryckt människa i en värld där alla strävar upp.
Kl. 19:15
Vi är stolta att presentera en till poet Eugene Wolynsky med eget performans ”Sex, Pengar och Makt”
Eugene Wolynsky – poet, översättare, skribent. Född 1970 i Kiev, flykting från Sovjet i Sverige sedan 1989. Sångare i balkan-trash bandet Bolshevikings. Jobbar med kampanj för de ryska Bolotnajafångarna på Ordfront nu. Bland översättningar finns Vladimir Vysotskijs låtar, Pussy Riots punkbön, Odessas tradlåtar m.fl.
Kl. 20:00
Och för att visa hur annorlunda kan performans se ut bjöd vi LUNARIA BELLYDANCE med en dansant akt att sprida glädje på Teater Giljotins scen.
Lunaria Belllydance är en stam av fyra kvinnor passionerade för orientalisk dans. De hybridiserar gamla och moderna dansgenrer i sin egen version av bellydance, även känd som Fusion Bellydance.
Tillsammans skapar de koreografier som fokuserar på kreativa formationer och synkroniserade rörelser. De älskar att uttrycka sig med innovativ kostymdesign, rekvisita, smink och utsmyckade smycken för att skapa en känsla av mystik, tung närvaro och urban andlighet.
“Vårt främsta mål är att inspirera andra kvinnor, fylla deras hjärtan med dans, och att vara en del av dansen rörelsen kallas Tribal Fusion Bellydance.”
Mer om Lunaria Bellydance kan man läsa på deras hemsida http://www.lunariabellydance.com/
Kl. 20:30
Gruppen WELIWEN startade 2014 av Gustavo Zarate Quiero, Tania Rojas och Sebastian Poblete.
De spelar rytmer som kommer från södra Sydamerika (Argentina, Chile) och ursprungligen från Mapuche folket som i dagsläget har kämpat i mer än 500 år för sin mark och rättigheter. De är förtryckta och diskriminerade, ambitionen i våran performans är att höja deras röst
och visa lite av deras musikaliska kultur.Kl
Kl. 21:00
Den sista akten lördagen den 29de kommer att vara TSOMAK OGA och hennes ”I am Back” performans.
Tsomak Oga var den som bildade den absolut första punk-gruppen i Armenien. Hon har haft enorma problem med den Armeniska regeringen för hennes engagemang i de feministiska frågorna. Sedan en tid tillbaka bor Tsomak i Sverige och hennes akt är en sound performans och kommer också att bjuda publiken till dans och rörelse.
Söndag 30
Kl. 18:00
Den andra dagen – 30de augusti startar . Andrej är en allkonstnär som visar upp sin senaste verk ”Korståg”.
Detta är hans eget utsago om sig själv
”Jag heter Andrej Zverev. Jag är 40 år och 89 dagar gammal. Arbetskapacitet: 160 hästkrafter plus turbomotorn. Jag är född i den sovjetiska Georgien. Där lärde kommunismen mig hur man äter stål och sköljer den ned med kvicksilver. Under 90 talet överlevde jag 8 år utan elektricitet. Under senaste 25 år sysslar jag med konst på ett globalt sätt. 2004 flyttade jag till Sverige på grund av religiöst-politisk- ideologiskt system i Georgien. Jag arbetar med olika material och i olika genre. Under senaste tiden funderar jag ofta över vem är det som är mest konstnär: jag eller Carolina Gynning?”
För att se mer av Andrejs projekt gå gärna till hans hemsida – http://andrejzverev.com/
Kl. 18: 30
Teater Maskrado med en till akt ”Den Mekaniska Psykologen”.
Denna performans kommer att vara interaktiv samtidigt som vi kommer att bjuda på en scendel med.

Kl.19:00
Duetten Emerson OCH Maria visar en gång till sin föreställning Dåre! Som tredje akt den 30de augusti.
Kl.20:30
Det fantastiska Zurab Rtveliashvili blir den tredje och verkligen efterlängtade akten lördagen den 29 augusti.
Den rebelliska poeten från Georgien ska presentera en helt ny performans ”Konst från ordet Konstig” som han har skapad just för PER FORM festivalens första upplaga.
Zurab har blivit känd för svenska publiken sedan han med hjälp av Svenska PEN och ICORN flyttade till Sverige för nästan sex år sedan, som följd för politiska problem poeten har åtagit sig i hamlandet. På sex år har han hunnit uppträda på ett antal av festivaler och egna föreställningar runt om Sverige och även publicerat sin fjärde diktsamling på svenska.
Mer om Zurab kan man läsa på hans hemsida http://zurabrtve.com/
Kl 21:00
Festivalen kommer att avslutas av ett ljud performans framfört av det fantastiska musik-video gruppen OMTM
OMTM är en tremans konstellation med fokus på instrumentalmusik. Blandning av monotona basgångar, gitarrer och återkopplingar med elektroniska beats och fina melodier. OMTM har spelat tillsammans sedan 2013 och precis avslutat inspelningen av sitt nya album.
Räkna med en resa till paradiset och tillbaka. Uppträder tillsammans med grafik från VJ Kolenka Rammi[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]