Our Friends

José Figueroa

Born 1973 in Córdoba, Argentina.

José Figueroa studied photography at the university Escuela De Artes Lino Enea Spilimbergo and fine arts at the Facultad de Artes (Universidad Nacional de Córdoba). During his studies, he worked as a freelance press photographer, which included many trips to different countries in Latin America.

On his travels, Figueroa photographed the everyday life in small villages in northern Argentina, Bolivia, Peru, Mexico, and Colombia. Since 2000 Figueroa has been based in Stockholm, Sweden, working especially with still images and film with assignments from the performing arts field, culture sector, press and media as well as commissioned portraits.

Our Friends

photos of Yakumbe Med sin explosiva energi och sitt unika sväng kan Yakumbé försätta vem som helst i vild extas, och få varje dansgolv att förvandlas till ett gungande hav!  Yakumbé är en slagverksgrupp som skapat ett helt eget sound genom att blanda influenser från världens svängigaste och ösigaste rytmer med egenkomponerade beats, och därigenom utvecklat sitt karaktäristiska musikaliska språk. Yakumbé har lång erfarenhet av att spela på alla typer av evenemang och tillställningar, och därför möjlighet att variera showen utifrån det specifika tillfället. Yakumbé arbetar även mycket med publikkontakt och improvisation, och kan de blåsa liv i varenda fest, klubb, karneval, bröllop, festival, konferens, var och när som helst! Tack Vännen!"Vi vågar oss ut där isen är tunn och vår trogna publik har genom åren mötts av nyskriven nordisk dramatik, klassiska dramer i modern tolkning och omformulerande av teatern som konstform. t se de på http://www.josefigueroa.se/ På vår agenda står att ständigt utmana de yttre gränserna för vad scenkonst kan vara. Därför har det varit självklart för oss att även bjuda in, göra plats, och agera drivhus för föreställningar som experiment och live-konst i gråzonerna mellan konstnärliga genrer." - Det är just så den fantastiska privata teatern beskriver sig. Teater Giljotin startades av Kia Berglund och Rikard Borggård, och har producerat stark och omtumlande scenkonst sedan 1989. Teater är konst och Teater Giljotin är ett konstprojekt, ett konstkollektiv i en vidare bemärkelse och en plats för scen, ljud och performancekonstnärer från hela världen möts. Det stämmer rätt bra men ett undantag - det är också en teater som vågar att satsa på nytt- Vi är alltid tacksamma  till Teater Giljotin