Teater MaskArado

[rev_slider projslide]

[vc_row css=”.vc_custom_1438385724563{margin-right: 5% !important;margin-left: 5% !important;}”][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3598″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”350X250″ link=”https://www.teatermaskarado.com/portfolio-types/yacumbe/” el_class=”imageobs1″][vc_column_text]

photos of Yakumbe

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text el_class=”starttext”]

Med sin explosiva energi och sitt unika sväng kan Yakumbé försätta vem som helst i vild extas, och få varje dansgolv att förvandlas till ett gungande hav!

 Yakumbé är en slagverksgrupp som skapat ett helt eget sound genom att blanda influenser från världens svängigaste och ösigaste rytmer med egenkomponerade beats, och därigenom utvecklat sitt karaktäristiska musikaliska språk.

Yakumbé har lång erfarenhet av att spela på alla typer av evenemang och tillställningar, och därför möjlighet att variera showen utifrån det specifika tillfället. Yakumbé arbetar även mycket med publikkontakt och improvisation, och kan de blåsa liv i varenda fest, klubb, karneval, bröllop, festival, konferens, var och när som helst!

We are almost a family – so many years we at Teater Maskarad were working side by side with Yakumbe , so we became alomost more close relatives than just friends.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text el_class=”starttext”]Född 1973 i Córdoba i Argentina.
Figueroa studerade två år vid fotoutbildningen på Escuela De Artes Lino
Enea Spilimbergo samt ett år på konstskolan Facultad de Artes (Universidad
Nacional de Córdoba). Under studietiden arbetade han även som frilansande
pressfotograf, som bland annat innefattade många resor till olika länder i
Latinamerika.
Under sina resor dokumenterade Figueroa vardagslivet i småbyar i
norra Argentina, Bolivia, Peru, Mexico och Colombia.
Sedan 2000 bor och verkar Figueroa i Stockholm, där han framförallt
specialiserat sig som stillbilds- och filmfotograf med uppdrag inom scenkonst,
journalistisk och personporträtt.
För sina egna projekt låter han sig gärna tilltalas av slumpens egen agenda.

Nästan alla bilder på vår början var tagna med Joses skarpa öga- Vi tackar och ser fram emot mer samarbete och vänskap-

Ni som vill se mer av hans arbete är super välkomna att se de på http://www.josefigueroa.se/

Tack Vännen![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3368″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_blank” img_size=”350X250″ link=”http://www.josefigueroa.se/” el_class=”imageobs1″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3793″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”250X350″ el_class=”imageobs”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text el_class=”starttext”]”Vi vågar oss ut där isen är tunn och vår trogna publik har genom åren mötts av nyskriven nordisk dramatik, klassiska dramer i modern tolkning och omformulerande av teatern som konstform.

På vår agenda står att ständigt utmana de yttre gränserna för vad scenkonst kan vara. Därför har det varit självklart för oss att även bjuda in, göra plats, och agera drivhus för föreställningar som experiment och live-konst i gråzonerna mellan konstnärliga genrer.” – Det är just så den fantastiska privata teatern beskriver sig.

Teater Giljotin startades av Kia Berglund och Rikard Borggård, och har producerat stark och omtumlande scenkonst sedan 1989. Teater är konst och Teater Giljotin är ett konstprojekt, ett konstkollektiv i en vidare bemärkelse och en plats för scen, ljud och performancekonstnärer från hela världen möts.

 

Det stämmer rätt bra men ett undantag – det är också en teater som vågar att satsa på nytt- Vi är alltid tacksamma  till Teater Giljotin[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]